Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

Για να γίνει το ΟΧΙ μας ακόμη πιο δυνατό.


Σε λίγες ώρες κλείνει μια εβδομάδα εκβιασμών, ψεύδους και τρομοκρατίας. Δίνεται ακόμη η ευκαιρία να κλείσει ένας πενταετής κύκλος αίματος, λεηλασίας, πόνου και ερήμωσης. Το ΟΧΙ που θα πεί ο ελληνικός λαός, ανεξαρτήτως ποσοστού, θα είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο με χίλια πρόσωπα, οπλισμένο με τα πιο τέλεια όπλα. Στα χίλια αυτά πρόσωπα κάποια ανήκουν και σε εμάς. Και στο οπλοστάσιο του αντίπαλου υπήρχε και η δική μας "συνεισφορά": η παραίτηση, η ανάθεση, η πολυδιάσπαση, η απογοήτευση.

Το ΟΧΙ δεν μπορεί να αποτελέσει έναν προορισμό όπου μετά και πάλι θα αναλάβουν δράση η ανάθεση και ο εφησυχασμός. Αλλά θα είναι μια σύντομη στάση για αποτίμηση και κυρίως ενόραση. Αυτά που δεν έγιναν το 2012, αυτά που περιφρονήθηκαν από το βράδυ της 25/1/2015.

Από απόψε κιόλας πρέπει να σχεδιάσουμε ξανά τον πόλεμο, με τα δικούς μας πια όρους, με τα δικά μας όπλα. Η Αλληλεγγύη, η δημοκρατία, η έμπρακτη κινητοποίηση του καθενός μας είναι τα όπλα που κανένας εχθρός δεν διαθέτει και εξ' αυτού είναι και ακατανίκητα.

Στις βιαστικές αυτές γραμμές, λίγες ώρες πριν τα αποτελέσματα, προσπαθώ να δώ την επόμενη στιγμή, τις επόμενες μέρες. Και η μόνη καθαρή εικόνα που μου έρχεται είναι αυτή της αλήθειας, της ειλικρίνειας, του σεβασμού και της Αλληλεγγύης. Με αυτούς τους όρους, με αυτά τα υλικά μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας αύριο. Ακόμη και αν κάθε κάνουλα ρευστότητας στερέψει, θα είναι οι δικές μας δυνάμεις, η δική μας πίστη που θα στεριώσει το άλμα στον ουρανό. Αυτό που επί πέντε χρόνια δοκιμάζουμε, αυτό που πολλούς από εμάς δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε.

Ένα ΟΧΙ ακόμη και της τάξης του 99% είναι "άχρηστο" αν δεν μας πάει πάρα πέρα, στο επόμενο βήμα. Και το επόμενο βήμα είναι το σημαντικότερο αλλά και το δυσκολότερο. Γιατί απαιτεί από τον καθένα μας την ειλικρινή προσφορά στον κοινό αγώνα.

Ξέρω ότι έτσι θα νικήσουμε γιατί η ιστορία απονέμει τα δίκαια. Αλλά και αν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο* πάλι αυτός πρέπει να είναι ο δρόμος μας.

*υγ. το σημειώνω ακόμη και για αυτούς που δεν θα τους ικανοποιεί κάποιο ποσοστό πάνω από το 50% αλλά και για την περίπτωση που όλες οι εκτιμήσεις μου βγούν λαθεμένες και υπερισχύσει το ΝΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.