Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

πολιτικός σεισμός !

Δεν ξέρω φίλοι αναγνώστες αν το πήρατε χαμπάρι αλλά τις δυό τελευταίες μέρες συνέβη στη χώρα μας μια μικρή επανάσταση. Σας το λέω γιατί κάτι οι αγρότες, κάτι τα γενέθλια όλο και θάστρεψαν αλλού την προσοχή σας από το μεστότατο επαναστατικής ουσίας γεγονός των πρώτων ημερών του 2016.

Μας μπήκε επαναστατικά, αντικαπιταλιστικά και κομμουνιστικά το 2016 και μη το αγνοείτε ούτε να το γελάτε. Κάθησαν ώρες και μέρες οι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έγραψαν μια επιστολή-πρόσκληση προς τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς (να το ξεχωρίζουμε καθότι υπάρχει και η καπιταλιστική αριστερά), προκειμένου να συνενωθούν αυτές (και μόνο) οι δυνάμεις σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης.

Η καθώς πρέπει σεντονάτη επιστολή απευθύνεται στις πολυπληθείς και πολυ-κάματες δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής-Επαναστατικής-Κοµµουνιστικής Αριστεράς δηλαδή το ΕΕΚ, την ΟΚΔΕ, την άλλη ΟΚΔΕ, το ΚΚΕμλ, το ΚΚΕλμ, το μλΚΚΕ, το λμΚΚΕ, την ΚΟΝΤΡΑ, την παρέα του Λαφαζάνη και το ...ΚΚΕ. Όχι στην ΟΑΚΚΕ δεν έστειλαν μιας και αγνοούσαν τη διεύθυνση της κεντρικής επιτροπής της.

Εντάξει δε λέω. Σωστή η κίνηση και αναγκαία. Είχαν πάνω από 6 μήνες οι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πιάσουν μολύβι και χαρτί, κάτι ασυνήθιστο για όσους γνωρίζουν ότι 4 φορές το χρόνο έστελναν και από μια επιστολή κάλεσμα στους απανταχού πικραμένους αντικαπιταλίστες της γής.

Σε μερικούς η επιστολή εστάλη με courier (της Speedex), σε άλλους με απλό ταχυδρομείο. Για παράδειγμα στο Περισσό η επιστολή έφτασε αυθημερόν, όπως και στο ΚΚΕμλ. Οι άλλοι τη διάβασαν στα sites αλλά ακόμη περιμένουν να την πάρουν στα χέρια τους για να συνεδριάσουν τα όργανα και να αποφασίσουν: αν πρέπει να την παραλάβουν, αν είναι επαναστατικό να τη διαβάσουν, αν συμφέρει το κίνημα να απαντήσει, αν είναι ακραιφνώς μαρξιστική η απάντηση. Και κυρίως να πετύχουν ώστε η απάντηση να είναι τετρασέλιδη αλλά η ποικιλότητα των λέξεων με τα "και" τα "να" και τα άρθρα να μην υπερβαίνει τις εξήντα εννέα.

Το ΚΚΕ και το ΚΚΕμλ παληά κασετόφωνα (καραβάνες) είχαν έτοιμες τις απαντήσεις και τις κρέμασαν στα σιτζίμια με κόκκινα μανταλάκια. Διαβάστε τις για να ευφρανθεί η ψυχούλα σας.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_249.html
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_770.html

Αλλά μη νομίσετε καλοί μου αναγνώστες ότι το ιλαρόν της τραγωδίας και το άγος της κωμωδίας τελειώνουν εδώ. Ήδη ετοιμάσθηκε με επείγουσα ολονύχτια συνεδρίαση η απάντηση της ΑΝΤΑΡΑ και ΣΙΑ στις μαγνητοφωνημένες κασέτες του ΚΚΕ και αναμένεται οσονούπω νέα επείγουσα συνεδρίαση για την απάντηση στο ΚΚΕμλ. Το γιατί καθυστερεί δεν ξέρω αλλά και να ήξερα δεν θα σας το έλεγα.

Πάντως η καθυστέρηση δεν οφείλεται στο ότι τα όργανα και η ανταροχτυπημένη βάση ασχολούνται με τους πλειστηριασμούς ή όποιο άλλο καυτό θέμα τρέχει αυτό τον καιρό. Για παράδειγμα με τους πρόσφυγες ασχολείται εργολαβικά η ΑΝΤΑΡΣΥ-νιστώσα του ΣΕΚ, απηλλαγμένη νομότυπα από τα άλλα επαναστατικά καθήκοντα του κινήματος.

Συμπέρασμα: βρισκόμαστε σε μια εποχή επαναστατικών ανακατατάξεων και αναταράξεων όπου μαίνεται ο πόλεμος των μαντριών με μπόλικο μπουχό (κουρνιαχτό). Κάτι που μόνο αν είσαι πούρος αντικαπιταλιστής μπορείς να καταφέρεις.

Εγώ πάντως περιμένω να απολαύσω την απάντηση του ΕΕΚ. Το οποίο είθισται να απαντάει τελευταίο όπως κάνει και στις συνελεύσεις όπου ο (ένας και μοναδικός πάντα) εκπρόσωπός τους μιλάει τελευταίος, από σεμνότητα βεβαίως-βεβαίως. Έτσι, υπό την επήρεια της αγλαϊζουσας αγωνίας μου για το πόσο τεράστιο θα είναι το σεντόνι-απάντηση του ΕΕΚ, διατελώ εις τη διάθεσή σας να συναπολαύσουμε τις 62 λέξεις να επαναλαμβάνονται εις βαθμόν απολύτου εμπεδώσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.