Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ποιός τη ζωή μου ποιός την κυνηγά

Είναι κάτι μήνες τώρα που ανά βδομάδα σχεδόν μούρχεται στο κινητό αυτό το μήνυμα (sms για τους τεχνολογο-φρίκουλες).


Προσωπικά, επειδή δεν γνωρίζω την εν λόγω, αλλά ούτε παρτίδες ήθελα νάχω ποτέ με δικηγόρους (να μη συναλλαχθείς ποτέ με δικηγόρους και γιατρούς μούχε αφήσει ευχή ο πατέρας μου), ποτέ δεν άνοιξα τέτοιας προέλευσης μηνύματα, αλλά ούτε και αλληλογραφία με αποστολέα δικηγορικό γραφείο.

Επειδή όμως έχω διαγνώσει μια αγωνία στο πρόσωπο της εν λόγω (τείνει εσχάτως να με "επισκέπτεται" νυχθημερόν), αποφάσισα σήμερα να αναγνώσω το μήνυμά της. Και με έκπληξη αλλά και περιέργεια θέλησα να εντρυφήσω στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Απ' ό,τι θυμάμαι τα "προσωπικά μου" δεν τα έχω αναθέσει σε κανέναν δικηγόρο. Όμως επειδή η μνήμη μου μπορεί και να μα απατά ρώτησα τα τσετσέκια της αυλής μου αν γνωρίζουν κάτι περί της εν λόγω. Μου απάντησαν πως δεν γνωρίζουν τίποτα, άλλωστε είναι πολύ νεαρής ηλικίας. Απευθύνθηκα στην πιπεριά, κάπως πιο ώριμης ηλικίας και αυτή δεν μπορούσε να θυμηθεί. Άντε λέω, να ρωτήσω και τον γερο-δεντρολίβανο αν θυμάται κάτι. Με μεγάλη μου χαρά και προς δόξα της έπαρσής μου για το  αειθαλές της μνήμης μου, έλαβα την ίδια απάντηση. Όχι, λοιπόν. Κανείς δεν γνωρίζει αυτή την άγνωστη, ταλαίπωρη από την αγωνία και συντετριμμένη από τα παρακάλια κυρία.

Επειδή όμως δεν είμαι άσπλαχνο όν ακόμη και για τους άγνωστους σε εμέ συνανθρώπους μου, αποθέτω αυτό το γράμμα σε δημόσια θέα, έτσι ώστε να έχει πιθανότητες η εν λόγω να λάβει γνώση περί της μη-αδιαφορίας μου για την αγωνία της. Και αν ακόμη τύχει και η ίδια δεν ευδοκήσει να διαβάσει ιδίοις όμμασιν την επιστολή μου, κάποιος φιλεύσπλαχνος συνάνθρωπος θα βρεθεί είτε να την πληροφορήσει για το περιεχόμενό της, είτε να με πληροφορήσει για το ποιά είναι αυτή η γυναίκα και ποιός ο πραγματικός λόγος της αγωνίας της. Σε κάθε περίπτωση ένα μπουκέτο τσετσέκια είναι στη διάθεση ενός εκάστου τα ανθρώπινα επιτελούντος.


Αγαπητή μου Κυρία,
Τυγχάνει να μη σας γνωρίζω ή να μη σας ενθυμούμαι πλέον. Ευρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω πως κάθε έκκλησή σας, που θα αφορά προσωπικά μου ζητήματα είναι περιττή, επομένως μην επιτρέπετε εις την αγωνιώδη μέριμναν περί αυτών να κατακυριεύει το σώμα σας. Τυγχάνω άκρας υγείας και το αυτό εύχομαι και δι' υμάς. 
Μετά τιμής
ο υποφαινόμενος όνος


Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά
να την ξεμοναχιάσει μες στη νύχτα;
ουρλιάζουν και σφυρίζουν φορτηγά
σαν ψάρι μ' έχουν πιάσει μες στα δίχτυα.
Για κάποιον μες στον κόσμο είν' αργά
ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά;

Ποιος τη ζωή μου, ποιος παραφυλά
στου κόσμου τα στενά ποιος σημαδεύει;
πού πήγε αυτός που ξέρει να μιλά
που ξέρει πιο πολύ και να πιστεύει;

Για κάποιον μες στον κόσμο είν' αργά
ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά;

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.