Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ραντεβού στα τσιπουράδικα


το πείραμα πέτυχε. αποδείχθηκε πως λαός εξαθλιωμένος και εξηλιθιωμένος καθίσταται φθηνό εμπόρευμα στο παζάρι των συνειδήσεων. τρία δις ευρώ χάθηκαν από τα ταμεία των τραπεζών τις τελευταίες μέρες και ψάχνει να βρεί που πήγαν, ο Προβόπουλος και η Τράπεζα της Ελλάδος. ένα ακόμη μπαχτσίσι για την πνευματική ελίτ, τη δημοσιογραφική τάξη, τη συνδικαλιστική συμμορία. λεφτά υπάρχουν για να εξαγορασθούν όσοι χρειάζονται βουλευτές αλλά και η συνείδηση όλης της χώρας. φτηνιάρικος λαός, φτηνιάρικο και το τομάρι του. 

κάθε ψηφοφόρος, υποψήφιος σύμβουλος ή δήμαρχος κάθε χωρικής αρμοδιότητας και επικράτειας, έλαβαν το αναλογούν της προσφοράς των αντίτιμο. 150 ευρώ η ταρίφα για κάθε ψήφο σε δήμαρχο, 500 ευρώ για τον περιφεριάρχη. τα διπλάσια για τους εκτιθέμενους, τα τετραπλάσια για τον καλό πάρεδρο με τα μεγάλα σόγια και την ευπειθή πελατεία. στους συμβούλους ειδικό μπόνους: πέντε χιλιάδες ευρώ ο καθείς και στην περίπτωση που προέρχεται από αντίπαλο στρατόπεδο η ταρίφα διπλή. αβρόχοις ποσί η διάβαση της ερυθράς. 

πρόπλασμα μιας νέας εθνικής ενότητας, αναγκαιότητα των μνημονιακών καιρών και απαιτήσεων. για λίγες μέρες στο διάολο το χρέος, στο διάολο και το έλειμμα. στο κάτω-κάτω της γραφής είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, απόβρασμα ξεζουμίσματος μιας τετραετίας. παλιγεννεσία και καταφυγή στις αξίες της φυλής, του κράτους της διαφθοράς, της υποτέλειας και της διαώνισης της εξάρτησης. συνέχεια μιας διαρκούς επανάστασης διακοσίων χρόνων. 

τέσσερις δεκαετίες ισόρροπης δημοκρατίας υπό την υψηλή επιστασία και προστασία του άγρυπνου θεματοφύλακα των ιερών και των οσίων της εργατικής τάξης. λαοπλάνοι και λαοκρατούντες χέρι-χέρι εργολαβικώς και κατά παραχώρηση επιστατούντες τη διατήρηση και εμπέδωση της λαοπενίας τω πνεύματι. οι κραδασμοί επί της ουσίας ανύπαρκτοι, εκτός των περιπτώσεων που το μακρύ χέρι του ΠΑΣΟΚ υπέκλεπτε τα φηφουλάκια και ψαλίδιζε τα προνόμια του κόμματος του λαλούντος τη μόνη α-λήθεια. 

λεκές στους ανθούς των λακέδων η μνημονιακή εκτροπή, γεννήτορας άλλων λακέδων πιο αναλώσιμων, πιο πρόθυμων, πιο αποτελεσματικών. παραγκωνισμός των παληών, ρωγμές των πυλώνων, κίνδυνος κατάρρευσης του οικοδομήματος. ταύρος στο υαλοπωλείο της κραταιάς εξουσίας της διαπλοκής ο ΣΥΡΙΖΑ επιβαλόταν να αναχαιτισθεί με κάθε μέσον. ιερές συμμαχίες αναβιώνουν εν μια νυκτί, Ποτάμια ανοίγονται, Γέφυρες σχεδιάζονται, δεκανίκια φιλόδοξα, όλοι μαζί απαιτούν με την ίδια παληά γλώσσα του κοτζαμπάση από τον νέο επισκέπτη να απομακρυνθεί από τα χωράφια τους. την κοιλάδα του αιωνίου θανάτου, τσιφλίκι των λάβρων λειαντών και λιθοβόλων κάθε λογισμού της οξύνειας, δεν αρδεύει το λάλον ύδωρ. λοιδωρείται η λοξοδρόμηση, εξοστρακίζονται οι λεπτεπίλεπτες αποχρώσεις της ζωής. λοβοτομείται ο νούς για ν' αποφευχθεί η διχοτόμηση της επίπεδης πολιτικής πραγματικότητας. 

λεύκες κλαίουσες μη θρηνείτε. τα τρία δις που αναλώθηκαν, αναπληρώθηκαν με ένα μεγάλο αριθμό ψήφων που κέρδισαν οι κάθε λογής κουμανταδόροι του κράτους της διαπλοκής και των ανομολόγητων συμφερόντων. 

ενεός αύριο ο κ. Παπαδημούλης θα λογοκρίνει τις ήττες και ουδόλως θα λογίζεται ποιός κάνει κουμάντο σε αυτή τη μπανανία του νότου. θα απο-λογείται πως τα εκ-λογικά αποτελέσματα τοιαύτης εξαγοράς ουδόλως έβλαψαν τις επιδόσεις του κόμματος. αντίθετα λερώνουν οι κατά καιρούς δηλώσεις του Διαμαντόπουλου, οι θεωρίες περί δραχμής του Λαφαζάνη, η λιγοθυμία του κόμματος για τα εθνικά θέματα 

Λυχνοστάτες! ραντεβού από αύριο και κάθε μέρα στα τσιπουράδικα. ώσπου ο ήλιος της λευτεριάς να λάμψει πάνω στο κορμί τούτης της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.