Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

εργατική πρωτομαγιά: τί θα δούμε σήμερα


αν δεν έχετε πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια, κάλλιο μην κατεβείτε σήμερα για να πιάσετε το μαγιόξυλο του πανό. καμμία έκπληξη, μόνο πλήξη θα σας προσφέρει. 

μη φανταστείτε πλήθη λαού, παρά μετρημένους στη χούφτα, ονομαστούς έναν-έναν. οι συνήθεις ύποπτο-υπότροποι και οι αγγαρευόμενοι. τους υπολογίζω σε 5.000 (ΠΑΜΕ included). εκτός από τους εργαζόμενους υποχρεωτικά σε λεωφορεία, ταξί, νοσοκομεία έχουμε αυτή τη μέρα και τους σκληρά εργαζόμενους-μισθωτούς των κομμάτων και ειδικά του ΠΑΜΕ. βλέπετε τα όρφανα ένσημα πιάνουν τόπο ακόμη. θα τους καμαρώσετε, φτυστοί νυκοκυραίοι, μαζί με τις κόρες με τους συνετούς γαμπρούς να ατενίζουν την επανάσταση με τη βεβαιότητα του μοσχαριού που δεν θα καταλήξει στο σφαγείο. 

δεν θα χρειαστεί ούτε η ΓΑΔΑ να πετάξει ελικόπτερο. θα τους μπανίζει έναν-έναν από ταράτσες και στενά. θα δείτε χιλιάδες μικροπωλητές να πουλάν την φυλλάδα του κόμματος ή της συνιστώσας, κονκάρδες, βιβλία για κομματική επιμόρφωση και συμμόρφωση. προσοχή όμως. αν δείτε να σας προσφέρουν ένα χαρτί-προκήρυξη τη λένε, μην απλώσετε το χεράκι σας να την πάρετε, εκτός αν τη χρειαστείτε για να τη στρώσετε κάτω από το κωλαράκι σας στο πεζοδρόμιο που θα λιάζεστε. το λέω γιατί αυτοί που σας την προσφέρουν δεν είναι δά και τόσο γενναιόδωροι. έτσι, μόλις τσιμπήσετε, αμέσως σας πετάνε στη μούρη και την εφημερίδα της συνιστώσας ή του κόμματος. προσοχή λοιπόν μακρυά το χεράκι σας από τα δώρα τους.

όμως μακρυά και τα ματάκια σας από τα μάτια τους. μερικοί, αυτοί με τις πικέτες στην πλάτη, δεν χαρίζονται. αναφέρομαι σ' αυτούς που μοιάζουν με φτερωτούς διαβόλους. μόλις τους κοιτάξετε κατάματα παθαίνετε κάτι σαν ύπνωση και εύκολα γίνεστε το θύμα τους. νομίζω τους λένε σεκάδες.

στα κορίτσια, αυτά με τους συνετούς συζύγους, του ΠΑΜΕ τα παιδιά δηλαδή, μόλις σας απλώσουν τον ριζοσπάστη τους λέτε πήραμε-πήραμε. θα σας αφήσουν αμέσως ήσυχους. κάτι ξέρουν.

θα δείτε και τους εργατοπατέρες, δεν είμαι σίγουρος για τον Παναγόπουλο. Αν τον ποθήσατε σφόδρα ανεβείτε σε κανένα roof garden και γιαουρτώστε τον τη στιγμή που διαβάζει στις κάμερες το διάγγελμα της μέρας.

θα δείτε, αν και δεν σας το εγγυώμαι, και τα μαυροφορεμένα παιδιά της πλατείας. αυτός ίσως νάναι και ο μόνος λόγος για να κατεβείτε, αν και μπορεί να σας διαψεύσουν οικτρά. η βενζίνη ακρίβυνε και δεν έχουν ούτε για σπίρτο να φουντώσει η μολότωφ. χώρια που τον τελευταίο καιρό τους απασχολεί έντονα ο αντι-ΦΑ.ΡΑ* της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

για επιδόρπιο έχουμε: θα δείτε τα πέριξ ουζερί και τις γκουρμέ ψαροταβέρνες γεμάτες. κυρίως από συριζαίους που συνηθίζουν τον τελευταίο καιρό να ροκανίζουν με χίλιες μασέλες τις μελλούμενες αποδοχές.

ξέχασα κανέναν ; εσάς που θα καθήστε σπιτάκι σας δεν σας κλαίω. Όπως τόλεγε και ο Οικονομίδης ο κονφερασιέ της χούντας κάθε χρόνο τέτοια μέρα, φίλοι μου αγαπημένοι και του χρόνου πιο χαζοί.

* αντι-ΦΑ.ΡΑ. ο ειδικής ποιότητας και σπάνιας καθαρότητας αντιφασισμός-αντιρατσισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.